Ik ben vooral geïnteresseerd in duurzame innovaties ontwikkeld door MKB bedrijvendie waarde toevoegen aan een betere Circulaire Wereld. Samen kijken naar de mogelijkheden, naar de stappen die genomen moeten worden om er een succes van te maken maar ook de haalbaarheid te onderzoeken. Ik neem daarin een aantal rollen in:

Innovatie bruggenbouwer

Deze rol kent veel raakvlakken. Zo kan een bedrijf met behulp van het netwerk van Arsani Consultancy in rechtstreeks contact komen met marktpartijen, overheden, kennis instituten tot eventuele mogelijke financiers of financiële instellingen.

Nico Groen van Arsani

Innovatie adviseur

Organisaties die al een duurzame innovatie ontwikkeld hebben vinden het vaak prettig om een adviseur te hebben die kritische vragen stelt maar ook meedenkt en een goede sparringpartner is. Innovaties zijn per definitie nieuw en vragen dus ook lef en doorzettingsvermogen om ze op de markt te brengen. Er is immers geen voorbeeld dat blindelings gevolgd kan worden. Soms moet je risico’s nemen of accepteren dat er fouten gemaakt zullen worden. Trial and error is ook een leerzaam proces die voor veel nuttige input kan zorgen voor de verdere ontwikkeling van een innovatief product. In dat proces is het prettig een zeer ervaren gesprekspartner te hebben die je op koers houdt en eventueel hulptroepen in kan roepen indien nodig.

Veel ondernemers hebben de neiging veel zelf te willen doen maar dat hou je in een  wereld waar vernieuwingsprocessen met veel onzekerheden niet lang vol waar  onbewust onbekwaamheid vaak leidend is.

Proactieve initiator

Vanuit commerciële wensen de duurzame innovaties (inter)nationaal willen inzetten met behulp van de kennis en netwerk van Arsani Consultancy. Verdiende gelden worden wederom op basis van Trusteeship verdeling terug gesluisd naar de WIJ wereld.

Thema’s bekijken
Contact met ons opnemen