LOGO_LENS_CMYK

Maatschappelijk verantwoord ondernemer Christiaan Brester organiseerde de afgelopen jaren meerdere collectieve inkoopacties voor zonnepanelen. Zo liep hij aan tegen een probleem: hoe krijg je zonne-energie rendabel voor appartementencomplexen?

Men kon hier op twee manieren zonnepanelen installeren en de stroom verrekenen, maar beiden hebben hun nadeel. Eén groot efficiënt zonnesysteem aansluiten op de gemeenschappelijke elektriciteitsmeter, levert vaak minder dan € 0,13 per kWh op. En lever je de stroom terug op de consumentenmeters waar het € 0,23 per kWh waard is, zit je weer vast aan inefficiënte en duurdere kleine installaties.

“Dit moet anders kunnen!”, frustreert Brester zich eind 2011 en bedenkt hiervoor dé oplossing. Het is ‘Herman, de Zonnestroomverdeler’, een online aangestuurd apparaat dat de stroom van één groot zonnesysteem op een gedeeld dak verdeelt over de individuele huishoudens.

Om met Herman de Nederlandse zonne-energiemarkt op z’n kop te zetten, is LENS B.V. in de zomer van 2012 opgericht door Christiaan Brester en Jim Wiese. LENS levert alle producten en diensten om samen de beste duurzame oplossingen te realiseren. Met als specialiteit: slimme en rendabele zonnesystemen voor gedeelde daken en particulieren.

PS20120918.Infographic